happy people

In Psikologji

Cili eshte celesi i vertete i lumturise

Te qenurit i lumtur lidhet ngushte me menyren e te jetuarit. Nje jete e mire, marredhenie te mira me njerezit qe ju rrethojne, marrja e pergjegjesive, cojne ne nje jete te lumtur.

Por perse njerezit e mire nuk jane gjithmone te lumtur?
love and happiness

Kerkimi i lumturise eshte nje proces i vazhdueshem gjate gjithe jetes. Kjo sepse ndikojne shume faktore disa prej te cileve nuk mund ti kontrolloni. Asnjeri nga ne nuk ka gjithcka ne jete, shendet perfekt, shoqerine e duhur, prinder te dashur, kolege te sinqerte etj.

Lumturia nuk mund te jete e perhershme dhe ne vazhdimesi, por jeni vete ju pergjegjesi kryesor per gjetjen e lumturise.

Celesi i vertete i lumturise eshte “te duash gjerat e duhura dhe ta besh kete ne menyre te drejte”. Marredheniet e ndertuara ne baze te rregullave te etikes jane shtysa kryesore drejt lumturise.

Por njerezit jane kaq te ndryshem nga njeri tjetri sa edhe koncepti i lumturise ndryshon. Disa jane tipa me te shoqerueshem disa te tjere jane me te ndrojtur . Disa ndihen te lumtur gjate nje shetitje ne nje park te qete, disa te tjere ndihen te lumtur kur lexojne nje liber te bukur, disa gjate udhetimeve aventureske apo ne qytetet romantike etj.

Por, ne cfaredo lloj menyre qe ta kerkoni lumturine, ajo gjithmone eshte e lidhur ngushte me dashurine.Ata qe gjejne lumturine nepermjet dashurise jane me te prirur per te sjelle nota lumturie dhe pozitive tek te tjeret.

Ka nje kategori njerezish te cilet edhe pse kane gjithcka kane dashur, nuk jane te lumtur. Ata mendojne se u mungon indiferentizmi dhe pavaresia per te qene te lumtur.

E verteta eshte qe pasuria nuk e blen dot lumturine, ndersa marredheniet e forta e te sinqerta po. Burimet e lumturise jane te panumerta por jeni ju ata qe duhet ti jepni rendesine e duhur.

i lumtur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *